چهارشنبه 90 اسفند 24 , ساعت 7:12 صبح
|
|
مقالهای پر از تناقض
پایگاه اینترنتی هافینگتنپست 12 مارس 2012 (22 اسفند) در مقالهای، به میزان تأثیرگذاری تحریمها علیه ایران پرداخت و نوشت:...
گروه ترجمه - پایگاه اینترنتی هافینگتنپست 12 مارس 2012 (22 اسفند) در مقالهای، به میزان تأثیرگذاری تحریمها علیه ایران پرداخت و نوشت: تحریمهای نفتی اتحادیه اروپا به طور گستردهای از سوی مخالفان جمهوری اسلامی به عنوان اقدامی نمادین تلقی شده است، هرچند فشار آن بر اقتصاد ایران ظاهراً جدیترین ضربه را زده است. با انتخابات پارلمانی ایران که این کشور را به سوی رژیمی بسیار محافظهکار پیش برد، ایران ممکن است خود را بیش از گذشته منزوی ببیند. از سوی دیگر، فاصله زمانی تا اجرایی شدن تحریمهای نفتی، این فرصت را داده است که ایران برای یافتن بازارهای جدید اقداماتی انجام دهد. دولتهای آمریکا و اروپا فشارهای اقتصادی بر ایران را به منظور متقاعد کردن این کشور به توقف برنامه هستهای تشدید کردهاند. مخالفان غربی معتقدند ایران فناوری مورد نیاز برای ساخت بمب را پیش میبرد و ایران نیز بر صلحآمیز بودن برنامه هستهای خود تأکید میکند.
در ادامه مقاله آمده است: تحریمها تنها میتواند به اقتصاد و منابع مالی ایران ضربه بزند؛ اما در توقف مسیر هستهای ناکارآمد خواهد بود. باوجود آنکه مقامات شرکت شل اعلام کردهاند پایبند به تحریمها علیه ایران هستند؛ اما گزارشها حاکی است این شرکت حدود 5/1میلیون بشکه نفت خام ایران را از بندری نزدیک سنگاپور تحویل گرفته است. باوجود این، باید گفت تحریمها قوانینی هستند که میتوانند شکسته شوند. ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت خام است که بهنظر نامحتمل میرسد که خریداران نفت این کشور بهطور کامل از خرید آن انصراف دهند.
در پایان مقاله آمده است: ایران بازی ژئوپولیتیک را بسیار خوب به پیش میبرد؛ زیرا در عینحال که به بازرسیهای هستهای آژانس تداوم میبخشد، زمان کافی برای ادامه غنیسازی خود پیدا میکند. تحریمها علیه ایران مطمئناً کارساز است و از بسیاری از جنبهها بهتر از گذشته بوده است. اما پرسش این است که آیا متحدان غربی میتوانند ایران را از پنج عضو مهم تولیدکننده اوپک به پایین بکشند؟
تحلیل: از نکات مهم و برجسته این مقاله که بسیار به چشم میآید، تناقض زیاد در نوشتار آن است؛ یعنی در عین حالی که نویسنده سعی کرده القا کند که تحریم نفتی ایران بر اقتصاد آن ضربه جدی زده است! اما در سطور بعدی با نقض این گفته، مینویسد: «... به نظر نامحتمل میرسد که خریداران نفت این کشور بهطور کامل از خرید آن انصراف دهند.» و در عینحال از خرید 5/1 میلیون بشکه نفت از سوی شرکت شل از ایران باوجودیکه مقامات این شرکت پیشتر گفته بودند از تحریم نفتی ایران حمایت میکنند، خبر میدهد. آنچه امروز در دنیای واقعی مشاهده میکنیم، افزایش مهارنشدنی قیمت نفت پس از حماقت تحریم نفتی ایران از سوی اروپا است که این افزایش، قطعاً بهنفع ایران است نه اروپا و آمریکا! پس بازنده اصلی این بازی، غربیها هستند، هرچند گهگاه با نوشتن مطالب متناقض سعی دارند به خود و همپیمانانشان روحیه دهند!
|
|